Pas godt på dine ørestikker med disse simple tips.

Når man har købt, eller lavet sig, (her på bloggen er der nok, uden tvivl, tit besøg af nogle kreative sjæle 😉 ) ønsker man naturligvis, at de holder så længe som muligt. Jeg tror ikke, der er nogen der har lyst til, at smide deres sødeste ørestikker ud, eller tabe dem, fordi de falder fra hinanden, vel?
I disse enkle tips, er der måske lidt hjælp, at hente, nogen af tingene ved du måske allerede. Det er et par ganske simple ting, jeg altid vil anbefale at man gør. Lidt forebyggende, lidt let vedligehold, og måske en løsning hvis udheldet er ude. 🙂

Her er et par af de klassiske problemer…

Låsene på mine ørestikker er for løse!

Det er et ret stort irritationsmoment, når ens ørestikker falder ud… Låsen sidder fast i tøjet eller håret, og ryger af, også er ørestikken tabt. Men låsene kan faktisk ret nemt, strammes lidt til. (I hver fald de traditionelle låse, som den på billedet herunder) Placer blot pege- og tommelfinger på hver side af låsen og klem lidt til, eller tag evt. en lille spidstang til hjælp, hvis der er tale om hårdere metal.

stram selv låsen på dine ørestikker

Går det slet ikke, med den lås der hører til ørestikkerne, så prøv, at finde en god lås, der passer, fra et par andre ørestikker. Gode låse kan sagtens bruges til mange forskellige ørestikker.

Ørestikken er knækket af!?

Det der måske oftest sker med ørestikker, der er limet bagpå en pynteting, er at de simpelthen knækker af. Dette kan som regel undgås med lidt forsigtighed, hvis man simpelthen, holder fast med en negl, på selve pladen af ørestikken, når man piller låsen af, i stedet for kun at tage fat i pynteelementet. Gør man dette til en vane, vil jeg næsten love, at ens ørestikker vil være meget taknemlige. 🙂

tip til beskyttelse af ørestikker

Er uheldet ude, og selve ørestikken er knækket af, er de dog, heller ikke her, nødvendigvis helt tabt. Som regel kan ørestikken sagtens limes på igen. Det kræver dog en god lim. Normal superlim kan godt gøre det. Jeg bruger dog altid selv en flex gel superlim, der som navnet indikerer er lidt mere fleksibel, ikke lige så “sprød” og derved ikke knækker, helt så nemt, som normal superlim.

Når ørestikken skal limes på igen, er det vigtigt, at man først fjerner gamle limrester, både fra selve ørestikken, og det den skal limes på. Dette kan gøres med lidt sandpapir, en hobbykniv eller lignende. (Lad endelig være med, at ødelægge nogle køkkenknive på det. 😉 )
Når overfladerne er rene, kan de med fordel ridses lidt ekstra. Derved hæfter limen lidt bedre. Så tørres evt. lim og støv rester af, og en ganske lille smule lim påføres overfladerne, som presses sammen. Og så skal limen selvfølgelig have lov, at hærde helt, inden man bruger ørestikkerne igen.

God lim til ørestikker - flex gel superlim

Sådan en bette tube lim, er relativt dyr. Tilgengæld er der til rigtig, rigtig mange ørestikker, hvis man opbevarer den rigtigt, og husker, at tørre spidsen af efter brug, så låget ikke limer fast.
I stedet for selv, at skulle ud og købe lim, kan man også først forhøre sig, hos venner eller familie, om nogen tilfældigvis skulle have noget liggende. Måske kender du endda sådan en som mig, der selv laver øreringe? Bare spørg os! Vi vil altid meget gerne hjælpe! Det tør jeg godt love, på de andres vegne. 😉

 

Det var de helt grundlæggende tips, jeg har at give om vedligehold af ørestikker. Jeg håber, at mange mennesker, kan få lidt glæde af dem. Har du andre tips og tricks, skal du være meget velkommen til, at dele dem, i kommentarfeltet, i bunden af siden. 😀

  • – Lærke

Skriv en kommentar