Nem opskrift på Tzatziki.

Dette er en rigtig god og nem opskrift på tzatziki. Måske endda den nemmeste…
Meget simpel og meget velsmagende i hvert fald. 🙂

Argurk til en nem tzatziki opskrift

Vi havde lidt travlt i fredags, da vi lavede tzatziki sidst, så jeg nåede desværre ikke, at få nogle billeder af det. Det kan være, der kommer lidt billeder på, en anden gang. Men manglen på billeder, gør jo heldigvis ikke tzatziki’en mindre lækker! 😉

Dette giver en relativt stor portion tzatziki, men man kan sagtens halvere opskriften, hvis man ikke er så mange til mad. Tzatziki kan også sagtens holde sig i nogle dage, hvis man opbevarer det i køleskab. (Læg gerne mærke til holdbarhedsdatoen på den græske yoghurt)

Til denne tzatziki skal man bruge : 

En spand græsk yoghurt, altså 1 liter/1kg.
2 store agurker 
3-5 fed hvidløg, alt efter hvor stærkt man ønsker det.
Saften af en citron (Lime kan også bruges)
Salt, peber og evt. en tsk honning.

Agurkerne rives groft, på et rivejern, og puttes i en si eller et dørslag og så lader man så meget vand, løbe fra, som muligt, man kan evt. presse det fra med en ske, eller med hænderne.
Den græske yoghurt kommes i en skål, sammen med citronsaft og pressede hvidløgsfed, så smages “dressingen” til med salt, peber og evt. honning. Derefter putter man agurkerne i, blander det hele godt sammen og så er tzatziki’en klar, til at blive serveret…

I nogle opskrifter skal man også sigte væden fra den græske yoghurt. Det kan måske gøre konsistensen lidt mere fast, men når bare det værste væske er siet fra agurkerne, synes jeg faktisk ikke, det er nødvendigt. Det kan også være en ret grisende proces. 😉

Tzatziki er jo græsk og serveres nok, for det meste med græske retter, men jeg synes nu også det fungere rigtig godt, til f.eks helt almindelige frikadeller og også til rigtig meget andet kød, til et godt stykke brød eller bare som dip til grønsags stave. Der er mange muligheder. 🙂

– Lærke / Æ

Skriv en kommentar