Nem opskrift på Tzatziki.

Dette er en rigtig god og nem opskrift på tzatziki. Måske endda den nemmeste…
Meget simpel og meget velsmagende i hvert fald. 🙂

Argurk til en nem tzatziki opskrift

Dette giver en relativt stor portion tzatziki, men man kan sagtens halvere opskriften, hvis man ikke er så mange til mad. Tzatziki kan også sagtens holde sig i nogle dage, hvis man opbevarer det i køleskab. (Læg gerne mærke til holdbarhedsdatoen på den græske yoghurt)
Tzatziki kan i øvrigt godt laves med cremefraiche eller andet. Syrligheden og fastheden fra græsk yoghurt er idéel, men har man rester, der skal bruges, af noget andet, kan jeg sagtens anbefale, at man eksperimenterer med det.
Derudover har jeg god erfaring med, at bytte lidt af agurken i tzatziki ud med squash. Jeg fandt ud af det ved et tilfælde fordi jeg ikke havde nok agurk, og squash har et lidt højere indhold af fiber og andre næringsstoffer, så det er jo fint. 🙂

Til den helt nemme tzatziki skal man bruge : 

En spand græsk yoghurt, altså 1 liter/1kg.
2 store agurker 
3-5 fed hvidløg, alt efter hvor stærkt man ønsker det.
Saften af en citron (Lime kan også bruges)
Salt, peber og evt. en tsk honning.

Agurkerne rives groft, på et rivejern, og puttes i en si eller et dørslag og så lader man så meget vand, løbe fra, som muligt, man kan evt. presse det fra med en ske, eller med hænderne.
Den græske yoghurt kommes i en skål, sammen med citronsaft og pressede hvidløgsfed, så smages “dressingen” til med salt, peber og evt. honning. Derefter putter man agurkerne i, blander det hele godt sammen og så er tzatziki’en klar, til at blive serveret…

I nogle opskrifter skal man også sigte væden fra den græske yoghurt. Det kan måske gøre konsistensen lidt mere fast, men når bare det værste væske er siet fra agurkerne, synes jeg faktisk ikke, det er nødvendigt. Det kan også være en ret grisende proces. 😉

Virkelig nem opskrift på tzatziki

Tzatziki er jo græsk og serveres nok, for det meste med græske retter, men jeg synes nu også det fungerer rigtig godt, til f.eks helt almindelige frikadeller og også til rigtig meget andet kød, til et godt stykke brød eller bare som dip til grønsags stave. Der er mange muligheder. 🙂

– Lærke

Skriv en kommentar