Tehætter.

tehætte4
Jeg har syet tehætter i dag. 3 fine eksemplarer, blev det til, hvis jeg nu selv skal sige det. 🙂

Egentlig var det lidt fordi, jeg manglede nogle pladevats rester, til mine græskar, og til det, nænnede jeg ikke bare, at klippe af det store stykke, der jo kunne bruges til noget bedre. Det var kun små-rester jeg havde brug for. Jeg har også en masse stofrester, jeg trænger til, at få bugt med. 3 tehætter er godt nok kun, en meget lille bid, men et eller andet sted, må man jo starte.

Den ternede grønne tehætte, var engang mine ynglings bukser. Sådan nogen ting, har man det vel med, at gemme, selvom man burde have smidt dem ud, for længe siden. Benene var lidt for lange, så de var meget slidt i kanten, men bortset fra det, var stoffet stadig i ganske fin stand. Så hvorfor ikke sy en tehætte af dem…?
Nu kan jeg i hvert fald ikke komme til, at gå i dem mere. 😉

tehætte,bukser

Det kan være, at jeg engang laver et blog indlæg og deler skabelonen til disse tehætter. Jeg er dog stadig i gang med, at rette den lidt til. Så det bliver en anden gang.

De tre tehætter her, har jeg forresten doneret til Kirkens korshærs butik på Darupvang, hvor  jeg er frivillig. Vi har et kreativt hjørne, hvor vi er et par stykker, der sidder og laver lidt nørklerier, der går til butikken. Normalt er jeg der bare om tirsdagen, men for, at få lidt gang i det, her i starten, har jeg brugt en del af min fritid på det, også. (:

 

– Lærke

3 Comments

Monasofia

Kære Lærke.
Jeg kunne rigtig godt tænke mig mønstret til de flotte tehætter.
Med venlig hilsen Monasofia

Reply
Lærke

Hej Monasofia. Mange tak for din interesse. 🙂 Desværre findes der ikke et decideret mønster, på tehætterne her, endnu, ikke hos mig i hvert fald.
Hvis jeg skal prøve at forklarer lidt, består de af en rund bund og to sider, hver bestående af to lag stof og 1-2 lag pladevat, afhængigt af tykkelsen. Det optimale vil være, at lave dem efter mål på tekanden de skal hører til. Så bunden skal passe til bunden på tekanden (plus sømrum) også skal breden på de to sider tilsammen passe med omkredsen på cirklen. Siderne er flade i bunden, med rette vinkler i begge hjørner, også er de rundet af i toppen. Hvor høje de skal være, afhænger også af tekandens størrelse. Aller øverst er lavet en indsnævring i hver side, så man kan binde et bånd omkring. Siderne sys på vrangen hele vejen rundt, undtagen i bunden, også vender man dem rundt og syr bunden sammen. Selve cirklen i bunden, sys blot hele vejen rundt, også sys siderne på.
Jeg ved ikke om det er for besværlig en forklaring? 🙂
Mvh Lærke

Reply

Skriv en kommentar