Den nemmeste Pariserbøf!

Pariserbøf er jo en klassiker! Og hjemmelavet pariserbøf, er faktisk overraskende nemt og hurtigt, at lave. Det har tit erstattet hjemmelavet burger herhjemme, fordi det simpelthen bare er nemmere og ingredienserne er noget, vi stort set altid har i køleskabet. Der skal faktisk ikke så meget til. I øvrigt smager det virkelig godt! 😀

Den nemmeste opskrift på lækker pariserbøf! Med spejlæg, rødbede, rå løg og kapers!

Man kan sagtens gøre det mere eller mindre avanceret men…

Det eneste man skal bruge, til min nemme version af pariserbøf, er : 

Brød
Hakket oksekød
Æg
Løg
syltede rødbeder
Og kapers.

Brødet skal ristes, det kan gøres på en brødrister, men hvis man har noget halvgammelt, små kedeligt brød kan man også pifte det op, ved at riste det, på panden, i lidt smør.
Oksekødet skal formes til bøffer og krydres, og så skal de steges, et par minutter på hver side, alt efter hvor gennemstegt, man kan lide en bøf.
Imens det passer sig selv lidt, hakker man løget fint. Rødløg havde nok været, at foretrække, men det havde vi ikke. Rødbederne hakker vi også fint.
Oprindeligt er det jo en rå æggeblomme, man får til pariserbøf. Det er ikke fordi, jeg er bange for salmonella, at jeg har lavet spejlæg i stedet. Jeg synes bare, det er spild, at hælde æggehviderne ud. Så kunne man jo have lavet marengs, eller noget andet, bevares, men det var tiden altså ikke lige til. Så man kan vælge den rå æggeblomme, men man kan også bare lave et spejlæg, hvor blommen stadig er godt blød. Det kan vi godt lide herhjemme.
Når det hele er klar, lægger man sit brød på en tallerken, bøffen ovenpå, herefter har jeg lagt spejlægget, hvis man bruger rå æggeblomme kan det være, man vil vente med det til sidst. Så drysser man løg, rødbede og kapers over, (Jeg tilføjede også lidt purløg) også er man klar til servering.
Velbekomme. 😉

– Lærke

Skriv en kommentar