Disse ristede havregryn er fantastiske, som lidt ekstra lækkert i weekenden eller til brunch, og kan f.eks også blandes i müsli. Det er nok ikke noget, man bør spise hver dag, da de indeholder en betydelig mængde sukker, men de smager altså vildt godt! 🙂
Det er faktisk længe siden, jeg sidst har lavet ristede havregryn. Dengang lavede jeg det tilgengæld ofte. Jeg har eksperimenteret, med alt fra brun farin til kakao, hvilket du selvfølgelig også selv kan gøre, hvis du er frisk på det, men jeg har efterhånden fundet ud af, at jeg foretrækker en ret simpel udgave. Det jeg synes fungerer bedst, er derfor halv sukker, halv honning. Honningen gør sukkeret lidt nemmere, at opløse og gør også havregrynene lidt blødere, end hvis man kun bruger sukker, og sukkeret gør dem lidt sprødere, end hvis man nøjes med honning. 😉
Min opskrift på ristede havregryn ser således, sådan her ud.
Per person, afhængigt af sult og størrelse, bruges:
1-2 dl havregryn
½-1 spsk sukker
½-1 spsk honning
Man kan også tilsætte hakkede nødder, valnødder, mandler el. Det smager virkelig dejligt. 🙂
Først smelter man lidt fedtstof, ved middel varme, på en pande, så smeltes også honning og sukker. Sukkeret skal helst være helt opløst, før man tilsætter havregrynene, men det må selvfølgelig ikke brænde af. Når havregrynene er tilsat, skal det hele blot blandes og riste, indtil det er blevet let gyldent. Så kan man hælde det i en skål og servere det, enten brandvarmt eller afkølet, men det er nemmest, at få af panden, imens det er varmt. 😉
De ristede havregryn kan spises, som topping på f.eks yoghurt, A38, skyr eller lignende, og med frisk frugt eller bær, som prikken over i’et, bliver det simpelthen ikke meget bedre!
Er man gluten allergiker eller intolerant, kan man sagtens riste glutenfri havregryn. – Super oplagt, hvis man gerne vil blande sin helt egen glutenfri müsli! 🙂
– Lærke
Skriv en kommentar