Søgeresultater for:

flødestuvede champignoner – På ristet brød

Det her er noget af det bedste der findes. Ren selvforkælelse! Flødestuvede champignoner på ristet brød. Det lyder så simpelt, og det er det virkelig også, men man kommer alligevel til, at føle sig lidt som en gourmetkok, når man sætter tænderne i det. Jeg tror ordet der dækker bedst er “smovs” 😉

Græskarkage – Som gammeldags æblekage

Det her er måske den bedste, af de græskarkager, jeg har på bloggen indtil videre! Nok også den mest enkle.
Det er jo ikke en trifli, for der er hverken alkohol eller creme i. Det er bare græskarkage som gammeldags æblekage, men med græskarmos i stedet for æblemos. Man kunne måske godt lave det som en græskartrifli, som en luksus udgave, men det her smager altså, i al sin enkelhed, virkelig godt. 😀

Græskar marmelade/mos

Det her græskar marmelade eller mos, er faktisk overraskende lækkert, og så får det den flotteste gule farve! Det kræver kun 3 ingredienser, så det er sindssygt nemt, at lave! En af ingredienserne er noget af kødet fra et græskar, så det er oplagt, hvis man har lavet et græskarhoved. 😀

Mors Hønsesalat

Det her er ikke en hønsesalat, som de der halvvamle nogle, man køber som pålæg, i små bakker, i supermarkedet. Det er stor skål dejlig, frisk hønsesalat, med rigtig mange lækkerier i!

Min mor må jo have opskriften et eller andet sted fra, men jeg ved ikke hvor. Måske min Mormor siger hun, men er heller ikke helt sikker. Jeg kan bare huske, at vi har lavet den rigtig, rigtig mange gange. Og den er lige god hver gang! Den er en sikker vinder på frokostbordet, men vi har også tit brugt den som forret. Og den har altså nærmest bare alt, så med et godt brød til, har man stort set ikke brug for andet, til en picnic. Udover måske en gaffel. 😉

Pærecrumble med kondenseret mælk

Her er endnu en crumble opskrift til min samling! – Denne pærecrumble er ligeså absolut himmelsk, som alle de andre crumbler! Det er den samme ultra nemme opskrift på selve crumbledejen. Dog med pære, som en, måske lidt, utraditionel ingrediens, og lige med et ekstra luksuriøst twist, i form af kondenseret mælk.
Har man pære i haven, og ved ikke lige hvad man skal bruge dem til, eller kan man bare godt lide pære, så prøv lige det her! 😀

Den bedste broccolisalat

Jeg er ret vild med broccolisalat. Det passer til rigtig mange forskellige ting. Og denne broccolisalat er, efter min mening, den bedste der findes. Mange af denne type broccolisalater, ligner nok hinanden. Hemmeligheden, tror jeg, ligger i, at finde den kombination, man synes er perfekt. Både af dressing og af de resterende ingredienser. Udover broccolien selvfølgelig. Så der er nogle variationer, man kan lave, helt efter sin egen smag. 🙂
– Også er det jo smart, at man kan snyde folk, der ikke gider spise broccoli, til at spise broccolisalat, ved at putte bacon i. 😉

Sød kartoffelmos m. bacon

Her er en super nem opskrift på sød kartoffelmos. – Altså af søde kartofler. Ikke sødt, som dessert kartoffelmos. (Hvis det er noget der findes) Det er stadig til aftensmad. Og det smager vildt godt! 😉
Her har jeg valgt, at lave det som brændende kærlighed, med bacon topping. Det kan skiftes ud med noget andet, hvis man synes.
Det består af ret få, simple ingredienser, som alle kan holde sig længe i køleskabet, eller måske er noget man har alligevel. Så det er en god ting, at have i baghånden, hvis man godt kan lide, at strække tiden mellem indkøbene, uden den helt store planlægning. 🙂

Kondenseret, karamelliseret mælk, dulce de leche, Hapå – Og Opskrifter!

Hvad er kondenseret mælk egentlig? Dette spørgsmål og en del andre, opstod for et stykke tid siden, efter brunch hos en ven, hvor der blev serveret “Hapå”. -Et karamel smørepålæg, som jeg fik at vide, at man selv kunne lave: Man skulle bare købe en dåse kondenseret mælk og koge den i 3-4 timer. Det skulle jeg selvfølgelig prøve. Jeg havde aldrig rigtig brugt kondenseret mælk før, og der hvor jeg købte det første gang, stod det på hylden ved siden af “karamelliseret mælk” i en meget lignende dåse, så hvad var nu det? Jeg besluttede mig for, at finde hoved og hale i det hele, og det her indlæg er altså resultatet. Jeg fandt også ud af, hvordan man kan lave det hele selv, fra bunden. Det er faktisk ret nemt. Så det er her også opskrifter på… 🙂

Hæklet hårpynt – Blomster på hårspænder & elastikker

Hæklede blomster er generelt super fine, og kan bruges til rigtig meget forskelligt. Pynt på alt muligt, lige fra større hæklede, strikkede eller syede projekter, som tøj og tasker. Og man kan evt. sy dem på brochenåle, så man kan flytte rundt på dem. Men ja, hæklet hårpynt er altså en af mine egne favoritter, når det gælder blomster. Man kan lave alt fra små fine eksemplarer på spænder, til store sommerblomster på elastikker. Det er egentlig bare, at hækle en blomst, og derefter sy den fast på den ønskede hårelastik eller spænde. Så det er altså ret nemt, at gå til, og også en rigtig fin ting, at lave med garnrester. 🙂

Tip – Riv grønsager med toppen på!

Jeg har virkelig tit revet fingrene på mine rivejern! 🙁 Vi havde sådan et gammel et, engang, der ikke var så skarpt, at det gjorde noget. Nu har vi fået nogle nye som, er en del mere effektive. Det gør riveopgaver noget sjovere og nemmere, indtil fingrene ryger med. Måske er det bare mig, der er dum, at jeg ikke udtænkte det her, noget før, for det er faktisk virkeligt ikke raketvidenskab. Måske gør alle andre det i forvejen, jeg ved det ikke. Min mor gør ikke. og jeg gjorde jo heller ikke selv, så måske er der nogle der kan bruge det. 😉