Søgeresultater for:

Guacamole

Avocado er jo dejligt rig på vitaminer og sunde fedtstoffer, og jeg synes guacamole er en fantastisk lækker måde, at få det på. Jeg elsker guacamole, men det gør resten af min familie også, så jeg kan desværre ikke, få det for mig selv…

Guacamole serveres til mexikanske retter, som chili con carne, nachos og tortillas, men er også enormt velegnet til f.eks burger og sandwiches. Det kan også bruges, som dip, til grønsags stænger af gulerod, agurk, bladselleri osv. Og det er faktisk virkelig nemt, at lave! Her den nemmeste version, overhovedet, af min opskrift…

Risengrød og klatkager

Risengrød og klatkager, er simpelthen klassikere her i huset. Her er opskrifter på begge dele.
Det ene kan ikke laves uden det andet, herhjemme, så her bliver aldrig smidt risengrød ud.
Tænk hvis det var sådan med alt mad, så man fuldstændigt kunne undgå madspild…
Det er nok desværre for meget, at forlange, men man kan jo starte i det små. Risengrød kan, i hvert fald, med fordel, bruges til klatkager! 😉

Gul sagosuppe

Det er vidst mest min fars fortjeneste, at vi ind i mellem spiser denne småspøjse og gammeldags ret, gul sagosuppe.
Det smager faktisk ret godt. Og jeg synes, det er sjovt, at lave og spise, sådanne ting, fra den gang mine forældre var børn, eller tidligere, og som desværre efterhånden er glemt i lidt for høj grad. Så her får i det altså. 🙂

Påskeæg af Cernit/Fimo

Jeg har lavet disse sjove mønstrede påskeæg. De måler omkring 5 cm, og så store æg, er det jo normalt ikke ret hensigtsmæssigt, at lave af Cernit eller Fimo ler, i og med, at der ville gå ret meget materiale til, men disse er lavet udenpå æg af trylledej, og det giver nogle interessante muligheder… 😉

Trylledej – Opskrift

Her er en opskrift på trylledej. Anvendelsesmulighederne med det, er mange, man kan lave pynt til alle årstider, højtider osv. og det er faktisk rigtig nemt at lave.
Det eneste man skal bruge, er helt almindelige ingredienser, som de fleste alligevel har, i deres køkken. 🙂

Humus

Humus eller hummus… Jeg ved ærligtalt ikke hvor mange m’er der er i, men det kan jo også, være lige godt det samme. Det kan buges til ret mange ting.
Herhjemme bruger vi det mest i sandwich og burger eller som dip til brød eller grønsager, og det smager enormt godt!
Jeg har set mange, ret uoverskuelige opskrifter, med lange lister over mærkelige ingredienser. Men der findes også gode eksempler på, at det sagtens kan gøres simpelt.
Det er sådan en opskrift, jeg vil dele med jer, her. En nem og simpel, men stadig meget velsmagende, version… 🙂

Foderbræt med kobbertag

Jeg må lige vise det her!
Det er et foderbræt til fuglene, som min far har lavet til min mor. Jeg har altså ikke rigtigt noget med det, at gøre, desværre. Jeg synes bare sådan, at det fortjente, sit eget blogindlæg!