Nem pesto med ramsløg.

Det er forår og der er ramsløg i min have. Det betyder pesto-tid!
Og når man nu er i haven, kan man jo lige så godt tage nogle andre gode sager med også.
Dette er altså en rigtig nem pesto opskrift, med ramsløg.

Ramsløg og andet grønt til en nem pesto opskrift

Lad os hoppe lige ud i det, og se på ingredienserne til en nem pesto:

50g pinjekerner
Ca. 10 ramsløgs blade
Et par stilke frisk basilikum
En god tot purløg
En lille håndfuld nye brændenælde- og mælkebøtte skud.
2-3 spsk. oliven olie
citronsaft
Salt og peber.

Er man ikke meget til ukrudt, kan det sagtens undlades, selvom det jo ER gratis vitaminer. 😉 Faktisk kan man gøre stort set hvad der passer én, med sådan noget pesto. Man kan bruge hvad man har af grønt. Har man ikke ramsløg, kan man give smag med hvidløg, i stedet. Pinjekernerne kan skiftes ud med mandler, valnødder eller lignende. Citronskal kan også give smag, og det giver et rigtig lækkert pift, hvis man tilsætter parmesanost.

Ingredienser til en nem pesto, blendet i rækkefølge

Fremgangsmåde :
Først blendes de faste ingredienser fint, i dette tilfælde pinjekernerne. Bruger man hvidløgsfed, skal disse også blendes først, så hvidløget bliver fordelt ordenligt. Derefter blender man det grønne i, lidt af gangen. Bruger man en større blender, kan det hele måske godt være der på én gang, men den minihakker jeg bruger her, er ikke så stor.
Så tilsætter man olie, og smager til med citronsaft, salt og peber. Og så er pestoen færdig.
Det er jo nemt og hurtigt.
Og det er ufatteligt populært herhjemme. Hele familien elsker pesto!

Nem pesto med ramløg, her serveret på små sprøde brød.

Pesto kan serveres som det er, på flute eller brød, men man kan selvfølgelig også bruge det til pasta, i burger, sandwiches på pizza, som dip til forskellige grønsagsstave, gulerod, agurk, bladselleri osv., eller hvad man nu ellers kan finde på. 🙂

– Lærke / Æ

Skriv en kommentar