Mini omeletter

De her mini omeletter, er et lidt fint og sjovt alternativ, til røræg og bacon. F.eks til brunch. Ikke fordi de er hurtigere eller nemmere, at lave, end røræg. Det er der ikke så meget, der er. 😉 Tilgengæld, er det en sjov måde, at lave små portionsanretninger på. Lige for tiden, er sådan noget cafe-brunch, hvor man bestiller en håndfuld forskellige små-retter jo ret populært. Hvis man forsøger sig med, at lave noget lignende selv, er de her mini omeletter, et godt bud på en ting, man kunne servere. 🙂

Opskrift på miniomeletter med bacon og mozzarella

En blinis pande, kan virke som en fjollet ting, at bruge køkkenplads på, hvis man ikke ret ofte laver blinis, men faktisk kan den også bruges til rigtig mange andre ting. Man kan selvfølgelig lave perfekt runde spejlæg på den, men den er også god til amerikansk inspirerede blåbærpandekager, små nutella pandekager, eller de her mini omeletter!

Opskrift på mini omeletter

Det er egentlig meget simpelt. Man skal bruge en æggemasse, – ligesom hvis man skulle lave røræg, eller andre former for omelet, – bestående af æg, salt og peber, og måske en lille sjat mælk. Hvis man vil have lidt fyld i, kan man gøre det. Her har jeg bare lidt parmesanost. Man kan også bruge mozzarella, bacon, skinkestrimler, tomat, purløg, eller hvad end man har lyst til. 🙂

Blinis panden varmes først op, til middel varme, med lidt fedtstof, og så hælder man lidt æggemasse i hvert hul. Så putter man sit fyld på, og når omeletterne er faste nok, folder man dem på midten, omkring fyldet. De behøver ikke, at være helt gennembagt, inden man folder dem. Hvis æggemassen stadig er lidt flydende, klistrer omeletterne bedre sammen. Når de er foldet, kan man bage omeletterne en lille smule mere på hver side, og så er de ellers færdige.
Så kan man stable dem i en cirkel, på et pænt lille fad. Så er de også klar til, at blive serveret. 🙂
Hvis man dækker dem med stanniol, kan de godt holde sig lune i et stykke tid, imens man klargør resten af sin brunch. 😉

Fint anrettede mini omeletter til en lækker brunch

Hvad kunne man ellers servere til sådan en brunch med småretter? En halv avocado med frø eller spire, er jo nemt.  Hvis man har blinis panden, er det jo nærliggende, at lave små pandekager, eller kartoffelblinis. En anden æggeidé kunne være æggeskåle, med tomat, ost og bacon. Og man kunne lave et nemt hjemmebagt grydebrød, med marmelade, hønsesalat eller hurtig tunmousse. Eller noget bruchetta-agtigt med tomat og mozzarella. Lune scones, arme riddere, lidt grød af perlespelt, og lidt skyr med hjemmeristede havregryn. Frisk frugt eller frugtsalat, og måske en lille portionsanrettet crumble kage til dessert. 😉

– Lærke

Skriv en kommentar