Marengs kys

Jeg byggede mig på et tidspunkt et tre-delt kagefad.
Sådan et skal der jo fyld på, og i den forbindelse tænkte jeg, at det ville være nærliggende at få nogle af mine favorit opskrifter lagt op, her på madbloggen. Min absolutte hverdags favorit er marengs kys, så de måtte også med. Der skal ikke ret mange ingredienser til, og tit står man i måske, med æggehvider i overskud. Marengs er altså den perfekte løsning, på det “problem”. 🙂

marengskys på et kagefad

Der er, som man måske kan se, også andre lækkerier på kagefadet, opskrifterne på dem kan ses her – Kransekage konfektDadelkugler Kokostoppe

Men lige her er altså min opskrift på marengs kys.

Af denne portion bliver ca. 25 rimelig store kys.
Man skal bruge:Fremgangsmåde til denne opskrift på marengs kys

To æggehvider
150-200g sukker
Et par dråber eddike
Og farve og smag efter ønske.
Jeg brugte vanillesukker og blå konditorfarve.

Man starter med at piske æggehviderne, hvide og let luftige, med en håndmikser eller, som jeg gjorde, på en røremaskine. Imens man stadig pisker, tilsætter man et par dråber eddike. Jeg har en rigtig lækker hindbær eddike. Normal eddike kan også bruges, og man kan også godt undlade det.
Så tilsættes sukkeret lidt af gangen, og imens man gør det, burde massen gerne begynde at blive rigtig luftig og stiv.
Til sidst tilsættes den ønskede smag og farve. Det kan også helt undlades, men mine blev altså blå med vanilje smag.
Når man tilsætter farve og smag, skal det gøres forsigtigt, da æggehviderne godt kan finde på at falde sammen og blive flydende. Gør de det, kan massen blot kasseres.

Så skal massen i en sprøjtepose, med stjernetyl. Og hvis man kun har sine egne to hænder, er det et godt trick at sætte sprøjteposen i et litermål eller noget lignende, så har man begge hænder fri.
Så sprøjter man ellers bare sine kys ud på en bageplade, med bagepapir, og så skal de bages.
Jeg bager dem ved 90grader, varmluft, i 1 time til halvanden.

hjemmebagte marengskys

De færdige marengs kys opbevares tørt og køligt. Hvis man da ikke når at spise dem alle sammen. 😉

 – Lærke

4 Comments

Skriv en kommentar