Lakselagkage

Det her er en fantastisk opskrift! Det er en lakselagkage, som både kan serveres til brunch eller frokost, men også som en bemærkelsesværdig forret! Alle fiskeelskere vil med sikkerhed være begejstrede. 😉
Fyldet består selvfølgelig ikke kun af lækker laks, men også en masse andre gode sager.
Det er simpelthen et vidunder uden lige!

Lakselagkage til frokost eller forret. Lad os bare springe lige ud i opskriften på denne lakselagkage!

Da det jo er en lagkage, må man have sig nogle bunde, som det første. Og det er naturligvis ikke helt normale, søde lagkagebunde. Det er nogen man lige bager selv, og det er faktisk ganske nemt. Det foregår ved, at man bager et brød i en springform, som efterfølgende skæres i skiver. Og det kan sagtens gøres dagen før, denne sandwich lagkage, skal serveres.

Brødet til bundene består af:
25 gram Gær
4 dl Sødmælk
1 spsk Olie
2 tsk Salt
2 tsk Sukker
100 fuldkorns hvedemel
400-500 gram Hvedemel

Man starter med, at lune mælken, det gjorde jeg ved at putte den ene dl i mikroovnen, i et minuts tid. Når det blandes med resten af mælken, får det en fin temperatur. Så smuldrer man gæret i og rører det godt ud. Derefter tilsætter man olie, salt, sukker og fuldkornsmel, blander det godt, og så begynder man, at tilsætte det resterende hvedemel. Ikke det hele på en gang, man må lige prøve sig frem og se hvor meget mel, der er behov for. Det kan godt ske, at man skal bruge lidt mere mel, til æltning. Der æltes selvfølgelig grundigt, og derefter lægges dejen til hævning, i en skål, en halv times tid.
Efter den første halve time, ælter man lige hurtigt dejen igennem igen, også lægges den i en  springform, beklædt med bagepapir, og hæves en halv time mere.

Brødet bages ved 180-190 grader, varmluft i 30 minutter.
Jeg pillede det lige ud af formen og gav det 5 minutter på eftervarmen, for en sikkerheds skyld.
Så lod jeg det køle af, hvorefter jeg pakkede det ind og lod det ligge til dagen efter.
Dagen efter skar jeg det i 6 tynde skiver, med en god brødkniv. Det går heldigvis nemmere, end man måske kan frygte. 😉
Vil man lave det hele på dagen hvor, sandwichlagkagen her, skal bruges, kan man også sagtens det, man skal bare lige give brødet tid til at køle, inden man skærer det.

Fyldet består af:
6 kogte æg (Dem kan man, med fordel, også koge dagen før)
100-200g røget laks
2 dåser tun i vand
100g Cremefraiche
100g Mayonnaise
En god dusk dild og/eller purløg
Og salt og peber

Æggene skal selvfølgelig pilles og så skal de hakkes, tillige med laks, dild og purløg.
Herefter blander man simpelthen bare alle ingredienserne, til fyldet, i en skål.
Fyldet fordeles så, mellem bundene, og når det er gjort, er der kun tilbage at pynte.

Pynten består her af:
200g Mayonnaise
100g Cremefraiche
150g Kogte rejer, selvfølgelig uden skal
100g Røget laks
Ca. 50g rogn af en art (lakserogn, ørredrogn, det bestemmer du)
Agurk, tomat og citron i skiver.

Mayonnaise og cremefraiche blandes hurtigt. (Hvis man rører for meget, kan det godt finde på, at klaske sammen og blive tyndt)
Denne blanding, smører man omkring sin lakselagkage, så det hele er dækket også pynter man med laks, rejer, rogn, agurk, tomat og citron.

Man kunn også kalde det en sandwich lagkage med laks

Jeg begyndte vidst, at have lidt travlt, da min lakselagkage skulle pyntes, så jeg vil medgive, at den muligvis kunne have været mere lige og mere elegant, men det ændrede så sandelig ikke smagen! 😉
Hvis du forsøger dig med dette, og resultatet bliver flottere end mit, hvilket jo godt kunne ske, så må du endelig ikke være bleg for, at prale og sende mig billeder. Det kunne absolut være interessant, at se. 😀
Jeg har i øvrigt også en virkelig interessant opskrift, på en lignende lagkage; en svensk sandwich lagkage eller “Smörgåstärta” med blandet pålæg. Den vil jeg også anbefale. 🙂

 – Lærke

Skriv en kommentar