Gul sagosuppe

Opskift på gul sagosuppe.

Det er vidst mest min fars fortjeneste, at vi ind i mellem spiser denne småspøjse og gammeldags ret, gul sagosuppe.
Det smager faktisk ret godt. Og jeg synes, det er sjovt, at lave og spise, sådanne ting, fra den gang mine forældre var børn, eller tidligere, og som desværre efterhånden er glemt i lidt for høj grad. Så her får i det altså. 🙂

Opskift på gul sagosuppeSagogryn består af 100% kartoffelstivelse. Det er rimelig meget kulhydrat, må man sige, men hvis i spørg mig, må man altså godt hygge sig, med sådan nogen ting, ind imellem.
Man må jo bare bevæge sig til.
Man kan godt lave andre varianter af sagosuppe og sagovælling, men…

Opskift på gammeldags gul sagosuppeTil gul sagosuppe skal man bruge:

1 liter vand
50g sagogryn.
4 æggeblommer
100g sukker
Og saft af en citron

Man kan også tilsætte revet citronskal, romessens eller sherry, hvis man kan lide det, men det plejer jeg ikke at gøre.

Man starter med, at bringe vandet i kog, i en gryde, så drysser man sagogrynene i, mens man pisker. Så sætter man et låg på og lader det koge i ca. syv minutter, til sagogrynene er vokset og blevet mere gennemsigtige.
Imens pisker man æg, sukker og citronsaft sammen i en skål. Når sagogrynene er kogt færdig, hældes den kogende masse langsomt i æggene, imens der piskes grundigt.

Den færdige gule sagosuppe, serveres med rosiner eller svesker..
Vi plejer at spise det til forret. For nogen, vil det måske, give mere mening, at få det til dessert, da det jo nok er en lidt sød ret. Det må man selv afgøre.
Jeg ved godt, det ser virkelig mærkeligt ud, men det skal i altså ikke lade jer snyde af. 😉

Opskrift på gammeldags gul sagosuppe med rosiner.

– Lærke / Æ

2 Comments

Anonymous

Ved du hvor jeg kan købe sagogryn?

Jeg er stor fan af sagovælling 🙂

Reply
Lærke Dueholm

Hej 🙂
Undskyld, den lidt lange svartid. Jeg håber, du selv har fundet sagogrynene i mellemtiden. Hvis ikke, håber jeg så, at jeg alligevel kan hjælpe dig lidt.
Jeg vil tro at sagogryn kan købes i de fleste velassorterede supermarkeder. Kvickly og sådan, har det ret sikkert og hvis jeg ikke tager helt fejl, står det i afdelingen med mel og sukker. 🙂
Mvh Lærke.

Reply

Skriv en kommentar