Græskar Crumble

Den her græskar crumble, er min lidt alternative version, af en form for “Pumpkin Pie”.
Det startede egentlig bare som et forsøg, men resultatet blev faktisk så godt, at jeg bestemt kan anbefale, at man prøver det. Specielt hvis man, i forvejen, står med fyldet fra et græskar hoved, og mangler nogle idéer til, hvad man kan bruge det til. Så er det her en rigtig hurtig og nem løsning. 🙂

nybagt græskar crumble

Jeg har en rigtig god basis crumble dej, hvortil jeg har eksperimenteret, med en del forskelligt fyld. Æble, rabarber og brombær, er bare noget, at det, den kan bruges til. Græskar er måske lidt mere utraditionelt, men det fungerer, som sagt, overraskende godt.

Det du har brug for til en græskar crumble er:

Nok græskarfyld, til et tærtefad. (Mit fad er ca. 25cm i diameter)
Saften af en citron.

… Og selvfølgelig den famøse crumbledej, som man blander af:
100g mel
100g havregryn
100g sukker
Og 100g smør

Man starter selvfølgelig med, at tænde ovnen på 180 grader.
Græskar fyldet hakkes i grove stykker og puttes i fadet. Saften fra citronen hældes over, og crumbledejen fordeles på toppen. Dernæst bages kages i en halv time, til den er fin og gylden, og så serveres den med f.eks cremefraiche.
Syrligheden i cremefraiche passer rigtig godt til, og hvis man vil, kan man jo blande lidt vaniljesukker i. Mmh.. 😉

hakkede, brændte græskarkerner

Derudover kan man, hvis man rigtigt vil forfine sagerne, hakke lidt brændte græskarkerner og drysse over sin græskar crumble, det giver også en rigtig fin smag og ekstra sprødhed til kagen, men det kan selvfølgelig undlades. 🙂

halv græskar crumble

– Lærke

One Comment

Skriv en kommentar