Frugtsalat, med tips og tricks

Jeg har lavet frugtsalat, her til aften. Det er simpelthen noget af det bedste, der findes!
Også, og måske specielt, på en ganske almindelig torsdag!
Det er jo sundt, med en masse forskelligt frugt, og frugtsalat er faktisk rimelig nemt og hurtigt, at lave, med de rette tips og tricks. 😉

Frugt til frugtsalat

Man kan jo bruge lige det frugt, man godt kan lide, eller hvad man lige har ved hånden. Det var faktisk slet ikke planlagt, at vi skulle have frugtsalat herhjemme, men vi har altid en del frugt, i huset og det trængte efterhånden til, at blive brugt. F.eks havde vi et granatæble tilovers fra nytår, og en mango, som min mor havde fundet, på tilbud.
Så alt i alt, blev det altså til granatæble kerner, grapefrugt, mango, mandarin, æble, banan og saft af en halv citron.

Det der med granatæble, mango og grapefrugt, kan måske godt virke lidt besværligt, men det er her, de der tips og tricks, kommer ind i billedet…
Granatæblet skæres blot over på midten, vandret, (Hvis det giver mening?) Også tager man en stor ske, helst en trægrydeske, og banker på hver halvdel, indtil alle kernerne er faldet ud. Det er overraskende effektivt, men det skal gøres ned i en skål, for det sprøjter ret meget. Det kan i øvrigt ikke undgås, at noget at det hvide kød kommer med, men det sorterer man bare fra igen. 🙂

Granatæblekerner til frugtsalat

Grapefrugt skærer man bund og top af, hvorefter man, let, kan skære resten af skrællen af, og derefter kan hver grape-båd skæres ud, uden at man får det bitre hvide kød med. Det er en god idé, at holde ind over skålen, så al saften kommer med, og evt. skære grapebådene i lidt mindre stykker efterfølgende.

Mango skærer man overfladisk, men gennem skrællen, hele vejen rundt, på langs, hvorefter man kan presse en ske ind under skrællen, og få det af, på den måde. Så skal stenen “bare” ud, og mangokødet skæres i tern.

Resten af ingredienserne burde være rimelig nemme, at skrælle eller pille, og skære i småstykker. Her: mandarin, æble, banan, citronsaft også blande-blande-blande.
Så er det klar til servering. 🙂

Sundheden går måske lidt i vasken, når man vælger, at spise frugtsalaten med smeltet, hvid chokolade, som vi gjorde. Jeg rørte blot lidt mælk i, da jeg havde smeltet chokoladen, så det holdt sig flydende. Man kan også serverer frugtsalaten med vaniljecreme og/eller revet mørk chokolade. Det er jo en klassiker, men frugtsalat smager altså også godt, i sig selv. Der er jo masser af dejlig saft i. 🙂

Frugt salat og hvid chokolade

– Lærke

Skriv en kommentar