Frugtsalat, med tips og tricks

Jeg har lavet frugtsalat, her til aften. Det er simpelthen noget af det bedste, der findes!
Måske specielt, på en ganske almindelig torsdag!
Det er jo sundt, med en masse forskelligt frugt, og frugtsalat er faktisk rimelig nemt og hurtigt, at lave. I hvert fald med de rette tips og tricks, til at ordne de forskellige frugter. 😉

Frugt til frugtsalat

Man kan jo bruge lige det frugt, man godt kan lide, til frugtsalat. Eller hvad man alligevel har i huset. Det var faktisk slet ikke planlagt, at vi skulle have frugtsalat herhjemme, men vi har altid en del frugt, og det trængte efterhånden til, at blive brugt. F.eks havde vi et granatæble tilovers fra nytår, og en mango, som min mor havde fundet, på tilbud.
Så alt i alt, blev det altså til granatæble kerner, grapefrugt, mango, mandarin, æble, banan og saft af en halv citron.

Det der med granatæble, mango og grapefrugt, kan måske godt virke lidt besværligt, men det er her, de der tips og tricks, kommer ind i billedet…

Granatæble

Granatæblet skæres blot over på midten, vandret, (Hvis det giver mening?) Også tager man en stor ske, helst en trægrydeske, og banker på hver halvdel, indtil alle kernerne er faldet ud. Det er både sjovt, men også overraskende effektivt. Det skal dog gøres ned i en skål, for det sprøjter ret meget. Det kan i øvrigt ikke undgås, at noget at det hvide kød kommer med, men det sorterer man bare fra bagefter. 🙂

Granatæblekerner til frugtsalat

Grapefrugt

I en grapefrugt, vil man gerne undgå for meget af det bitre, hvide kød. Det kan man gøre ved, at skære bund og top af,  og sætte grapefrugten på en nu flad side. Herefter kan man let skære ned langs kanten og få resten af skrællen af. Derefter kan hver grape-båd skæres ud, i små filetter. Det er en god idé, at holde ind over skålen, så al saften kommer med. 😉 Og er grape-filetterne for store, skære man dem bare i mindre bidder.

Mango

Det besværlige i en mango er som regel stenen. Skrællen kan man få af, ved at skære den overfladisk, hele vejen rundt, på langs, hvorefter man kan presse en ske ind under, og få skrællen af frugten. Så skal så meget af mangokødet “bare” skæres fra stenen, og skæres i tern.

Kiwi

Noget jeg ikke lige havde i denne frugtsalat, men som sagtens kan bruges og havde pyntet fint med sin grønne farve, er kiwi. Kiwi kan skrælles på mange måder, har jeg erfaret. Mere eller mindre traditionelle, og man kan faktisk også få et underligt lille redskab, der er beregnet til det. Det synes jeg måske er lidt fjollet. Redskabet ligner på en måde et piskeris fra en håndmikser, og sådan et kan man altså også bruge. Det presses ind i kiwien, til man når kanten, uden at skrællen går i stykker, og så drejes det en kvart omgang, til kødet er skåret fri. Det kan sagtens lade sig gøre, men jeg synes faktisk det er ligeså nemt, at grave kødet ud med et teske.

Alternativt, kan mere umodne kiwier sagtens skrælles med en normal kartoffelskræller. Eller man kan bruge lidt samme metode som med grapefrugten og skære top og bund af, og derefter resten af skrællen. Så er kiwien mere velegnet til at skære i pæne skiver, hvis man har brug for det. 🙂

Resten af ingredienserne, til frugtsalaten, burde være rimelig nemme, at skrælle eller pille, og skære i småstykker. Her: mandarin, æble, banan, citronsaft, og så blande-blande-blande.
Så er det klar til servering. 🙂

Sundheden går måske lidt i vasken, når man vælger, at spise frugtsalaten med smeltet, hvid chokolade, som vi gjorde. Jeg rørte blot lidt mælk i, da jeg havde smeltet chokoladen, så det holdt sig flydende. På denne måde synes jeg bestemt også frugtsalat kan bruges som en rigtig fin dessert! Man kan også serverer frugtsalaten med vaniljecreme, kondenseret mælk og/eller revet mørk chokolade. Det er jo en klassiker, men frugtsalat smager altså også godt, i sig selv. Der er jo masser af dejlig saft i. Jeg elskede frugtsalat som barn og det gør jeg bestemt stadig! 🙂

Frugt salat og hvid chokolade

– Lærke

Skriv en kommentar