Blomkålssalat (Blomkålsris)

Blomkål til blomkålssalat

Blomkål har aldrig været en af mine ynglings grønsager, det indrømmer jeg gerne… Og det er heller ikke noget, der bliver brugt ret meget, herhjemme, normalt.
Nu skal det dog være slut. Man må jo spise varieret. Så i stedet for, at undgå blomkål, har jeg forsøgt lidt, at lede efter noget, at bruge det til, som jeg faktisk synes smager godt. Denne blomkålssalat, er altså sådan én.
Idéen om, at køre blomkål på en foodprocessor og bruge det ligesom ris, kan jeg godt lide. Jeg er stødt på flere opskrifter, hvor folk har lavet bl.a sushi af det.. Det er ret interessant.
Og her er altså en opskrift, som minder lidt om en bulgur salat. Bare uden bulgur…

Ingredienserne i opskriften til Blomkålssalat

Som sædvanligt, har jeg ikke helt fulgt, den oprindelige opskrift.
Jeg har byttet nogle af ingredienserne ud, simpelthen fordi jeg ikke havde dem, men så havde jeg tilgengæld noget andet i stedet.

Til min blomkålssalat brugte jeg:

– Et blomkålshoved
– Tørrede abrikoser
Persille fra haven
– I stedet for forårsløg, havde jeg lidt asparges og agurk.
– Pistacienødder blev til pinjekerner.
– Frisk chili og grillede røde peberfrugt, endte med bare at blive frisk rød peberfrugt
– Citronskal undlod jeg helt.
– Og i stedet for at lave en decideret dressing, havde jeg bare en masse citronsaft i.

Jeg startede altså med, at brække bomkåls hovedet i mindre stykker og blende det i foodprocessoren, til det havde udseende som bulgur og der ikke var nogle store stykker i.
Så puttede jeg det i en skål, med et ikke helt tæt låg, og dampede det i mikroovnen i 5 minutter, og så lod jeg det stå i skålen og køle af.

Da jeg nu havde foodprocessoren fremme, gik der lidt dovenskab i den. Så jeg endte med, at hakke resten af ingredienserne groft deri, en ting af gangen. Så til slut, havde det faktisk, været en enormt hurtig salat, at lave..

Det havde en lille snert af noget stærk blomkålsmag, men det var egentlig helt okay.. Der var en rigtig god blanding af blødt og sprødt og abrikosernes lidt mere seje konsistens.

Jeg serverede min blomkålssalat med skotske æg og flødestuvede champignoner.
Opskriften på de skotske æg, fandt jeg faktisk samme sted som denne blomkålssalat, nemlig hos Lykke, der har bloggen “Min Paleo Verden
Omend hun ikke skriver mere, hvilket jeg synes er synd, er det et sted med rigtig mange opskrifter, som jeg hvert fald, enormt godt kunne tænke mig, at prøve. Blandt andet, før omtalte sushi, med disse blomkålsris og en masse paleo desserter, der ser ud, så mit mundvand begynder at løbe… Det er bestemt et sted, der er værd at besøge! 😀

Skotske æg og blomkålssalat

– Lærke / Æ

One Comment

Skriv en kommentar