Æble crumble

Jeg synes virkelig, det her er den ultimativt nemmeste opskrift, der findes, på æble crumble. (Af nogen måske bedre kendt som smuldre æblekage)
Man har kun brug for 5 ingredienser, også er man flyvende. Det er så simpelt og så himmelsk, som noget kan være. 😉

Opskrift på den nemmeste æble crumble / smuldre æblekage

Det er i øvrigt ikke kun æble, denne crumble dej kan bruges til. Her på bloggen, har jeg efterhånden fået samlet en del andre forslag til, hvad man ellers kan bruge af fyld. F.eks rabarber, brombær, eller ligefrem kødet fra et græskarhoved til Halloween, og så er det jo godt, at opskriften er nem, at huske! 😉

Ingredienserne til en æble crumble er :

Æbler nok til at fylde et fad (Mit tærtefad er ca. 25cm i diameter)

100g smør
100g sukker
100g mel
Og 100g havregryn

Æblerne ordnes og skæres i smalle både, som ligges i fadet. Jeg brugte 5-6 gode syrlige æbler fra haven, til min æble crumble.
Hvis man har lyst til lidt ekstra krydderi, kan man godt drysse æblerne med kanelsukker. Det giver et rigtig lækkert twist, men det er ikke altid, jeg selv gør det.

Så blandes alle ingredienserne, til dejen, sammen, i en skål. Det er lettest bare at skære smørret i lidt mindre stykker, og så smuldre det hele sammen med hænderne, til det har en nogenlunde ensartet smuldrende struktur.

Den ubagte æble crumble / smuldre æblekage

Dejen fordeles over æblerne og så bages kagen til den er dejligt gylden. Det tager ca. 25-30 minutter, ved 180 grader, varmluft, i en forvarmet ovn. Så simpelt er det!

Den færdige æble crumble serveres mens den er lun, med lidt cremefraiche eller flødeskum, eller vanilje is, hvis det skal være rigtig fint.
Og jeg lover, det er absolut himmelsk! 😀

  • – Lærke

One Comment

Skriv en kommentar